Inspiration til indretning af børneværelse

Posted by Amalie A on

Et børneværelse skal kunne rigtige mange ting. Det er vigtigt, at det er et sted, hvor der er plads til både leg og afslapning. Det skal være et sted, hvor dit barn vil elske at opholde sig, og hvor barnet kan bruge mange timer på at lege, være kreativ og hygge sig. Børneværelset bør være et farverigt og fantasifuldt rum, hvor der er plads til store armbevægelser og en masse legetøj. 

Her på siden får du vores bedste tips til, hvordan du indretter et børneværelse, som både er praktisk og indbydende for dit barn. Du kan også tage et kig i vores udvalg af interiør til børneværelset her.

 

Møbler til børneværelset 

Møbler er naturligvis en essentiel del af indretningen på et børneværelse. Der skal selvfølgelig være en dejlig seng, hvor dit barn kan sove, og hvor i sammen kan læse godnathistorier. Det kan også være en god idé at have et lille bord, hvor dit barn kan sidde og hygge sig med kreative sysler som tegning og perleplader. 

Tænk generelt over at møblerne gerne må være både funktionelle og farverige. Børn elsker farver!

Ideer til opbevaring på børneværelse

God plads til opbevaring er selvfølgelig uundværligt på børneværelset. Dit barn har med garanti en masse legetøj, som det kan være rart at kunne lægge et sted hen, når dagen er forbi, og der skal ryddes lidt op på værelset. Det kan være en fordel at vælge et vitrineskab med glaslåger, så dit barn altid har overblik over alt sit legetøj. Tænk også over, at skabet ikke skal være for højt, men at dit barn gerne skal kunne nå sit legetøj inde i skabet. 

Til perler, tusser og andre småtterier kan det være rart at have nogle kurve, som tingene kan blive opbevaret i. Kurve er superpraktiske på børneværelset, fordi det er nemt og hurtigt at gemme ting væk i dem, når der skal ryddes op og organiseres lidt.

Et børneværelse, der opfordrer til leg

Børneværelset er dit barns frirum. Her skal der være plads til at bygge togbaner på hele gulvet, lege med lego og bygge huler. Det er derfor en god idé at tænke over at indrette børneværelset, så der er masser af luft og gulvplads. Sæt de store møbler ud langs væggene, så gulvet er frit og klar til leg. Læg gerne et hyggeligt tæppe på gulvet, så dit barn kan sidde behageligt på gulvet og lege. 

 

Et børneværelse fyldt med farver og mønstre

En måde hvorpå, du nemt kan skabe et børneværelse, der indbyder til leg og kreativitet, er ved at indrette rummet med en masse farver og mønstre. Tænk derfor over at vælge tæpper og puder i farver, som du ved, at dit barn godt kan lide. Du kan også købe fine plakater eller wallstickers i sjove mønster til væggene på børneværelset. 

 

Der kan desuden komme meget godt ud af at invitere dit barn med ind indretningen, så du er sikker på, at værelset bliver præcis, som barnet gerne vil have det. Børn har en fantastisk fantasi og skaberevne, så værelset vil sikker kun blive endnu sjovere og mere legende af at følge dit barns ideer.