Inspiration til borddækning

Posted by The Travelling Band on

Savner du nye input til borddækning? Det dækkede bord har et fantastisk potentiale, men det kan være svært at tænke nyt med de samme gamle tallerkener og service. Hvis du gerne vil inspireres til mere eksotiske, kreative og farverige borddækninger, så læs med her, hvor vi kommer med nogle gode tips til borddækning, som du kan tage udgangspunkt i, når du har en særlig aften, der nærmer sig.

inspiration til borddækning

Ideer til borddækning, der giver stemning

Når du har inviteret venner eller familie på middag, så har du naturligt fokus på mad og drikke, og måske kun i mindre grad borddækningen. Bordet skaber dog rammen for middagen, så det kan virkelig skabe varme og hygge, når der er gjort lidt ud af det. Heldigvis behøver du ikke trylle meget, før du får en effekt, der kan mærkes. Hvis du har nogle enkelte, særlige genstande, der drager øjet, og som har en rød tråd, så får du skabt en særlig stemning omkring bordet. Dine gæster vil mærke eller decideret lægge mærke til borddækningen, og det vil uvægerligt gøre øjeblikket til noget særligt. Her er nogle eksempler på service og tilbehør, der kan gøre en forskel:

  • Smukke tallerkener og glas, der ikke virker hverdagsagtige.
  • Matchende bakker, der skaber en kontinuitet på hele bordet.
  • Håndlavede karafler, kopper eller tallerkener med mere. Håndlavet keramik eller glas emmer af kvalitet og skønhed.
  • Eksotiske materialer, farver, mønstrer og motiver

I vores sortiment kan du finde en række eksempler på denne slags service og tilbehør til borddækning, som du kan lade dig inspirere af.

 

En borddækning med varme og overraskelser

Vi mener, at du kommer rigtig langt med en borddækning, der byder på små overraskelser, og på eksotiske eller varme, farverige elementer. Ofte er vores moderne, danske hjem ganske hvide og renskurede, men når I sætter jer ned til middag, så gør det godt med lidt mere boheme-stemning, lidt løssluppenhed og kreative energier. Derfor kan håndlavede unika-keramik, og små detaljer i bast eller andet fletværk, virkelig gøre underværker for borddækningen og stemningen rundt om bordet. Lad den gode mad og den fine vin blive ledsaget af en smuk dug, karakteristiske tallerkener og mundblæste glas. Der er muligheder nok, hvis du gerne vil gøre noget ud af din borddækning.

 

Et sidste tip til din borddækning

Hvis du ikke vil gå hele vejen, og udstyre hele bordet med luksuriøse genstande, der løfter stemningen fra ende til anden, så kommer du rigtig langt med en unik og karakteristisk dug med matchende stofservietter. En dug, der fortæller, at nu er det et særligt øjeblik. Du kan starte der, og så hen ad vejen føje de tallerkener, det bestik, de glas eller de keramikgenstande til, som du kan mærke vil passe perfekt til dugen. Hvis du allerede har enkelte af sådanne særlige genstande, så find en dug, der passer til dem. Så er du godt på vej til at have en fantastisk borddækning klar, der bærer præg af din personlige smag, og som kan indramme dine hyggelige middage på allerbedste vis.