Guide: Indret med tæpper i alle rum

Posted by The Travelling Band on

Tæpper er skønne til at skabe hygge, varme, kant og personlighed i ethvert rum, og vil du indrette med løse tæpper, har vi et par gode tips til dig her i indlægget. Lad dig inspirere til indretning med tæpper, og gå på jagt efter netop de tæpper, der passer allerbedst ind i dit hjem.

Indretning med tæpper: Når det er tid til lidt forandring

Tæpper er et af de elementer i indretningen, der ofte deler vandene, men har du dine forbehold, håber vi alligevel, at vi måske kan rykke lidt ved din overbevisning og give dig lyst til at indrette med løse tæpper fra vores spændende tæppeudvalg. Løse tæpper kan noget helt andet end de ofte udskældte væg-til-væg-tæpper, og det er fantastisk at se, hvordan indretning med tæpper kan forandre et helt rum på blot et øjeblik.

Tæpper indbyder til at lege med din indretning

 Indret med tæpper, når du ønsker at markere en bestemt zone i rummet og dermed skabe en visuel opdeling af rummets funktioner. Brug det som et dekorativt element, der bringer farve ind i indretningen, og eksperimenter med løse tæpper i forskellige former, farvenuancer og mønstre.

Mange lader ét enkelt tæppe stå alene, men et anderledes valg er at udforske effekten ved lag-på-lag og forskellige kontrastfarver eller at bruge flere tæpper i samme rum. I det hele taget er mulighederne for indretning med tæpper meget åbne, så brug din fantasi, og vær ikke bange for at prøve lidt forskellige ting af. Forhåbentlig finder du frem til den helt rigtige måde for dig at bruge dit valgte tæppe på, og bliver du træt af udtrykket, kan du heldigvis altid flytte tæppet til et nyt sted i boligen.

Tip: Husk skridsikkert underlag

Når du indretter med tæpper i dit hjem, er det vigtigt, at tæpperne bliver liggende, hvor de skal, så du eller andre ikke glider i dem, og tæpperne ikke hele tiden flytter sig fra deres tildelte placering på gulvet. Et skridsikkert underlag sørger for, at dit tæppe ligger godt fast, og du ikke skal bekymre dig om at falde i det, når du bevæger dig rundt i rummet. 

Tæpper er fantastiske til alle boligens rum

Synes du, at der mangler et eller andet i det rum, du befinder dig i netop nu? Så kunne et flot tæppe i indretningen måske være lige det, der løser din udfordring. Et tæppe er skønt i stuen eller i køkkenalrummet, hvor det indrammer TV-hjørnet, hyggekrogen eller området ved spisebordet, men det er mindst lige så fantastisk i entréen, i kontoret, i soveværelset, i børneværelset eller sågar på badeværelset, hvis du har et forholdsvist stort badeværelse, der trænger til lidt hygge og personlighed. Det er ikke ideelt for de fleste tæpper at blive våde, og derfor fungerer indretning med tæpper mindre godt i små baderum, men tag udgangspunkt i de kvadratmeter, du har, og overvej, hvad der kan lade sig gøre hjemme hos dig. De fleste rum kan bære et velvalgt tæppe, så indret med løse tæpper, og mærk hurtigt forskellen, som tæpperne gør for stemningen i boligen.