Guide: Hyldeindretning – sådan indretter du med hylder

Posted by The Travelling Band on

De rette hylder kan gøre en både praktisk og æstetisk forskel i din indretning. Vi giver dig her vores bedste idéer til indretning med hylder, der skaber personlighed i hjemmet og giver dine ejendele en fast plads, så de altid er lette at finde og nemme at rydde op igen.

Indretning med hylder – sådan gør du

Hylder fås i utroligt mange udformninger, og det kan føles fristende at smække en lang række af hylder op på hver en ledig vertikal flade for at pladsoptimere mest muligt og frigøre plads på gulvet. Udtrykket kan dog hurtigt blive rodet, og det er derfor en god idé at være meget bevidst om hvilke behov, du har, før du vælger dine hylder og sætter dem op på væggen. Less is more, og en enkelt hylde her og der er både med til at skabe liv i rummet og med til at skabe ro for øjet, når blot de ting, der stilles på hylden er velvalgte, og hylden får et klart defineret formål.

 

 

Få styr på dine idéer til hylder

Hvilket formål skal din valgte hylde have – er den møntet på praktisk opbevaring, eller skal den bruges til udstilling af dine foretrukne nips? Mange bruger hylder til at skabe små udstillinger med deres foretrukne nips, køkkenets pæneste tallerkener og glas eller andet, der har en dekorativ effekt.

Hyldeindretning kan gøres på mange måder, og åbne hylder er et sikkert hit, der fås i modeller for enhver smag og i stort set alle tænkelige mål, så det altid er muligt at finde en hylde, der matcher dine ønsker og den plads, du har til rådighed. Hylder skaber overblik, men fordrer samtidig, at du er god til at holde orden, så udtrykket ikke bliver for rodet, og det er skønt, at du altid har mulighed for at skifte ud på hylderne, når du trænger til fornyelse i boligen, eller dine behov ændrer sig.

Gå efter hylder i enkle farver og materialer

Når din hylde er forholdsvis simpel i udtrykket, gør det ikke så meget, at indholdet på hylden måske ”larmer” en smule. Mange har en fobi mod at indrette med åbne hylder og opbevarer gerne ting i kasser på hylderne for at skabe mere ro for øjet. Det er bestemt en fin løsning, men det er nemt at glemme, hvad der egentlig gemmer sig i de enkelte kasser, og dine ejendele får heller ikke lov til at komme rigtigt til deres ret. Det er en skam, når du nu helt sikkert har mange fine ting at vise frem. Vær derfor ikke bange for at kaste dig ud i at skabe en personlig hyldeindretning med de ting, du gerne vil have lige ved hånden i hverdagen, eller som du bliver allermest glad af at kigge på. 

Mangler du nye hylder, kan du finde de flotteste af slagsen i vores udvalg af interiør, der, udover at give dig idéer til hylder, der passer til dine ønsker, måske også kan inspirere dig til nye måder at bruge hylder på i indretningen.